Monday, July 30, 2012

Kurser!

Kurs-sidan är uppdaterad med höstens kurser!

Lovis är laddad!



Thursday, July 19, 2012

Sommar....

Känns som den springer fram...
Vi har jobbat 7 dagar med ett nytt projekt med fribetande får i Täby den här gången. Ett väldigt lugnt och vackert ställe men oj vilka misstänksamma människor det bor där. Bilen som jag hade stående ordentligt åt sidan bredvid motionsspåret verkligen stack i ögonen.
Jag satte upp den här lappen efter några dagar....

'Men det var verkligen idylliskt med en sjö i ena kanten och en liten bäck som rann tvärs igenom. Klarade mig riktigt bra vädermässigt med bara en rejäl åskskur och en fm med strilregn. Tur när dagarna är så långa. Vi var borta hemifrån 15 timmar om dagen.



Men det fanns blåbär....



Och kantareller...


Lovis har fått vila för det mesta. Jag provar en ny strategi med henne inför nästa tävling. Hon har inte varit sig lik  och jag tror att hon jobbat för mkt med tröga stora fårgrupper och tränat för lite (typ 1 gång och då dubbelhämt innan Piteå)
Här visar hon tålamod med ett nyfiket lamm när jag bett henne om det.


Så blev det en liten uppdatering . Nu in i duschen efter en fm i stekande sol med avskiljning, sortering och avmaskning av en hög med lamm. Gissa om jag är bromsbiten.....

Sunday, July 1, 2012

3:a trots en kortvarig brand i synapserna....

Ja här händer det saker mest hela tiden. Hade dock inte riktigt tid med att bli frisk ordentligt så snuvan är riktigt trög att bli av med...
Träning har det inte blivit speciellt mkt men jobb och tävling.
Berättar först om Mira och dagen...
Hon har verkligen bara jobbat. Kommer en liten film här under. Det har varit riktigt kul att få använda mor och dotter i "skarpt" läge tillsammans.
Innan filmen togs lastade vi flera motvilliga flockar som skulle flyttas till nya beten och jag kunde verkligen köra båda ihop med deras olika kommandon. Och bara jag tog det lugnt så var dom så himla duktiga med att bara gå på sina egna. Tvärkul!
Så Ik-1 idag då... Riktigt bra förhållanden och jag fick kontroll i framdrivningen trots att jag kände att hon var heeet hela rundan. Men det gick fint, ngt halvdant början till försök innan jag fick en lucka i delningen och sen raka spåret in i fållan! INTE.... för då var hon trött lill Mira och det brann till. Ett lite hö blev får överallt. Nå sen fick vi in dom och jag är mkt nöjd med henne. Den 9.e blir hon 1-1/2 år och hon har mognad att hämta..
Shania`s kommentarer är alltid härliga, här är Miras: Föredömlig djurhantering.Stort framtidslöfte.Har allt man kan önska sig i dagsläget. Träna fålla. :-)
Så 3.a och 1:a-pris och numera 18 p till Unghundscupen.


Mamma Lovis har också varit på banan. Gjorde en superkontrollerad runda dag 1 i Knivsta. Jag slarvade nog bort vinsten i delningen tror jag men en 2a plats blev det med samma poäng som fina Aya men hon hade ett p högre hämtpoäng.
Det innebär att hon är färdig för Sverige cupen (37p) och SM (36p).
Fina vovvar har jag!