¤ HUNDARNA.

Vallhunden Lovis

Lite om Lovis:


Hon var inte planerad men jag har inte ångrat mig en sekund. Träningen har flutit på ganska smärtfritt hela tiden. Mycket djurkänsla och koncentration tillsammans med vilja att vara till lags gör det lätt.
Hon kan däremot inte hälsa på folk utan ligger antingen platt på rygg eller knockar näsor.

¤ 2008-04-26 1 år/4mån gammal blev hon GK Vallhund med kommentar :

Koncentrerad intensiv fin följsamhet, snabb samarbetsvillig. Godkänd
Vi gick dagen därpå också och fick då kommentaren :

Härlig vallhund, fina flankeringar, bra driv, fina tempoväxlingar.
Gissa om jag höll på att spricka av stolthet.

Vi kvalade redan första året till både Fårfor Cup och Unghundscupen men stod över Ungh.Cupen för att hon skulle få ett år till på sig. Vi hade inte turen med oss på Lekeberga men vi hade tagit oss dit!

¤ 2009-01-03 Nyss fyllda 2 år tävlade vi för första gången Ik 2 och kom på 6:e plats. Jag kommer ihåg att jag var så glad över hur fint hon gått att jag helt tappade koncentrationen vid den avslutande tratten och missade 10 p.
Jag tror att hon faktiskt redan då var klar för Unghundscupen igen.
Vi kvalade också in till SM 2009 .

¤ 2010-05-02 Fick vi vår första vinst i Ik 2. Det var en stor tävling på Öland med 56 starter, 94/47 var poängen och kommentar: Mycket vackert!

¤ 2010 kvalade vi både till SM och Sverige cupen. Tävlade 3:e Landslagsuttagningstävlingen både i Nyland och Ryk med en 9:e plats som bästa resultat. Till Sverige-Cupen och Landslagstävlingarna tar sig de 30 bästa i landet .

¤ 2011 Har hon fått 5 alldeles underbara små valpar och har liite kvalpoäng till årets mästerskap som vi satsar på att öka.

¤ Lovis har kvalat till SM och Sverigecupen varje år sedan hon fyllde 2 år. I år tog vi oss hela vägen till final på Sm.
Vi har haft en bra säsong i år med flera vinster b.l.a en av dagarna på kvarts-Sm där vi sedan slutade  2:a sammanlagt!
Hon är nu 2:a reserv till landslaget 2015 och har nog med kvalpoäng för Sm och Sverigecupen 2015 redan nu, Oktober 2014.
Lovis resultat och släkt


Seglinges Nice alias " Skorpan"

Skorpan vallar numera vidare i hundarnas himmel./ April 2014

Skorpans resultat och släkt


MIRA


Hon har ju inte några resultat ännu 
men vi siktar på Vp i Maj.
Jobbar mjukt och fint i fårhagen och skulle nog klara ett VP redan nu om hämtet var till vänster, hi hi. Vi jobbar på höger där hon plötsligt börjat stanna jättekort.

2014

Mira har fortsatta att utvecklas fint.

Tävlat Unghundscupen 2012 endast 1,5 år gammal och kom då 7:a, bäst av de unga hundarna som kan tävla en gång till.

Kvalade igen snabbt och tävlade Unghundscupen igen 2013, en 5:e plats blev det nu.

2014 har börjat bra med 2 6:e platser och en 9:e plats i IK2. Av fyra starter har hon alltså varit topp 10 tre gånger. Det innebär att hon högst troligt med sina, nu 11, SM-poäng är klar för SM-kval!
     
¤  Mira har överraskat med att redan i år ta sig till final i Sverige Cupen.. Svåra får och långa avstånd som hon skötte jättefint! Höll huvudet kallt och var lydig.
Hon är redan nu klar för Sm-kval 2015 och då ska hon kunna dubbelhämt också så vi kan försöka konkurrera om vi tar oss till någon final igen....                                                                                                                                                               


No comments: