Friday, November 29, 2013

Vinter!?

Hej på er!

Jo då, vi lever än! ;-)
Mira har varit ute och tävlat på egen hand nu på slutet utan mamman och därför har också träningsfokus legat på henne.
Började med uttagning på Breviksnäs till Nordic Nursery. ( Jo just det hon kom ju 5a på Unghundscupen innan också)
 En mycket bra tävling med fina djur och marker och Lottie som verkade vara överallt samtidigt. En eloge till henne som genomfört både den tävlingen och finalen nere på hennes egen gård i Skåne.

Så efter den:


Så vi drog oss ner mot Skåne för den nordiska finalen med stopp hos kompisar för träning och mys på vägen.


Tävlingen gick på en stor stubbåker och något ställde till det för dom unga hundarna i hämtet. ALLA hängde på fåren i framdrivningen och efter dag 2 när det blåste kuling rakt i ansiktet så kändes det som att den som snabbast fick kontakt och stopp på sin hund i hämtet låg bra till... (lydigast vinner, hmmm ;-) )
Ja det gällde inte oss då men annars var hon riktigt duktig. Jag schabblade bort en hel del poäng dag 2 i blåsten när jag inte fick ljud i pipan och reservpipan blåste in och gömde sig i alla kläder. :-(

Man kan räkna på flera sätt den här tävlingen... Dag 1 kom  vi 12a sammanlagt men var 2a bästa hund från Sverige. Det kändes bra för många av norrmännen är riktigt bra!
Sen slutade vi som 11a totalt över 2 dagar och 3e bästa hund av dom svenska. Men jäklars med den där pipan......
Vi bodde alldeles bredvid tävlingsplatsen och hade det bra! Havet var nära och vi hann med en härlig promenad i solnedgången med lite kompisar.


Den där som lipar längst fram, hon fyllde 10 år nyss. Grattis Il Skorpo!

Jag har uppdaterat kurssidan lite. Kan ta emot för lektioner i mån av tid. Det finns får i lilla hagen nu tills det blir snö för jag har en liten 1-åring här som tränas. Det är kul!



                                                                       Och nu får man dricka glögg! :-)

4 comments:

Kung Knut said...

Ja men just det... glögg :D

Ha en fin advent! Kram E

Bortgjordida said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Hej! Kul att få en uppdatering! :) Kul att det gått så bra både på unghundscupen och senast nu i helgen :)Nu i veckan har Noise varit på återbesök efter operation och fick godkänt. Nu är det bara vänta ut tiden och fortsätta med rehab så ska vi förhoppningsvis vara i fårhagen till sommaren :) Han ska även ev ganska snart får en liten valp som sällskap här hemma. Kramar Ida och Noise

Vallhundarna said...

Håller verkligen tummarna för er Ida! Har ju sett att han kan. :-)