Friday, October 10, 2014

Säsongsavslut del 2!

...ja vi har ju varit i Kungsör på Sverige cupen också. Dit fick jag med Mira också då alla rankade inte ville eller kunde komma.
Det var en 3-dagarstävling med rankingpoäng till landslaget varje dag och också utslagning...
60 starter dag.1 och 30 vidare, det borde vi rimligtvis klara men det här är en lurig "sport" och allt kan hända.
 Och det som inte fick hända hände förstås, Lovis fick för första gången i sitt liv för sig att försöka skära precis framför mina fötter...Jag fick henne på rätt köl men 8p på utgången tror jag tog vår chans att gå vidare. Och det visade sig också att våra 9 landslagspoäng från SM inte räckte till en ordinarie plats i Landslaget. Vi är nu 2:a reserv och jag har svalt det nu men FAN vad det var suurt!

Så, Sverige Cupen blev Miras tävling! :-)


Hon verkligen imponerade med sin djurkänsla och samtidigt, trots att det var svårt och långt,löd hon jättebra!
Vi tog oss ända till FINAL när det alltså var 15 kvar av de 60 ekipage som kvalat till dag1.
Dag. 2 var det ett låångt hämt på drygt 600m om jag minns rätt. Inga problem sa Mira trots att hon fick en omstart igen.... Gissa om det var häftigt att stänga fållan och veta att vi gått runt på Semifinalen!


Finalen blev för svår. Jag har inte tränat dubbelhämt mer än ett fåtal gånger med henne än. Hon hade länge svårt att släppa i delningarna och kikade fram och tillbaka på grupperna så jag ville få det bra först. Men det fanns en liten liten chans att hon skulle minnas att flock 2 stod på samma ställe som dagen innan men nä.... Jag bröt där!


Ja så Lovis igen men också Mira. Vi tävlade helgen efter också. Lovis ska ju förhoppningsvis ha valpar i vinter och med båda hundarnas goda form just nu ville jag försöka få ihop lite mer rankingpoäng till nästa år. Och hon levererade igen! Bara ut och kör på en igen inte helt enkel tävling. Känslan att stå där och bara vissla lite bromsvisslor och hunden bara går är så häftig!
Så vinst för Lovis och nog med poäng för Sm och Sverigecupen 2015!

Mira hade otur med en dum tacka dag 1 som bara hoppade rakt över henne men tog revanch med en fin runda som startnummer 1 dag 2. Vi missade krossgrinden och var mm ifrån att få in dom i fållan men hon orkade inte trycka riktigt på dom envisa tackorna och ändå räckte det till en fin 4:eplats när dagen var slut! Sm -klar är hon och blir det som i år så kommer hon att tävla SverigeCupen också. Men det är långt dit!
Nu ska vi vila slitna kroppar. Dom har jobbat med installning några dagar  men nu blir det lugnt. Solen kom just fram och märgben ligger på bänken och väntar...

No comments: