Monday, November 9, 2009

Kip var det!

Svårt att tro eller hur.
Jag har fått ngt krångel med bildöverföringen hit men nu finns det några här i alla fall från träningsfältet.Först Skorpan som är klart sugen på att ta ut fåren vilket är hennes uppgift.
Och så 2 fina tjejjer med ett gemensamt intresse.

Ja det har verkligen varit gråväder ett tag och det är svårt att få skärpa på bilder i det vädret.Men i dag är en vacker dag men vi vilar från vallningen, Lovis har hjälpt till vid scanningen bara.Igår vallade vi i alla fall och Lovis blir säkrare och säkrare på de långa avstånden , kul när träning lönar sig och man ser framsteg!

Kul och intressant var det med Kip igår också. Man säger ju att det inte fungerar att valla bara med lydnad och det fick vi verkligen se igår.Karin kämpar på med fösning och linjer men det blev bara krokigt och vi provade olika varianter med Karin hela tiden bredvid honom. Till slut fick dom gå och balansera bara för att se om han kunde styra upp det rakt då och då vallade han plötsligt och fåren lydde.Så då provade vi att han fick driva fåren i en fyrkant runt Karin som stod still och VOILA`rakt blev det ,lagom långa flanker tog han och styrde upp dom hur bra som helst.

Han slutar alltså valla när Karin är bredvid honom , lyder och går dit hon säger men valla gör han inte och då funkar det inte. Intressant! Nu blir det spännande att gå vidare .

Posted by Picasa

1 comment:

Ann-Charlotte said...

Jo det är ljust å fint å rena hundar.;0) Jag trode det var en trefägad vovve,hmmm så skitig alltså.
Kul att träningspasset blev så bra och man ser framsteg!
Ha en härlig dag!
Kram