Tuesday, April 9, 2013

Sista vinteraktiviteten för första gången?!

Vi har varit på tur på fjället på skidor för första gången... Ja, gått på skidor har vi gjort men inte gått mellan fjällstationer och bott kvar. Det var både jättevackert och härligt men också riktigt tufft.
Hundarna har verkligen fått jobba!


Vi hade packningen i en pulka och den som drog den fick ha Skorpan (som är mest erfaren dragare) och Lovis framför sig. I uppförsbackarna var deras hjälp helt ovärderlig!
När vi kommit upp till Lunndörrstugan första dagen i strålande sol kom ett riktigt hundspann med 8 huskies efter oss.
Här vilar dom...


Dag 2 började med snö som var ganska blöt och efter ung halva dagsetappen försvann ALLT glid!
 Vi bytte pulkdragare flera gånger och vägen kändes mycket lång. Det bästa när man känner att orken tryter, för det gjorde den, är att pausa och äta!
Det började klarna upp och blev lite kallare och hundarna kurar fort ihop sig  (i alla fall de 2 äldre) och vilar. Lovis står och väntar på att vi ska få ut liggunderlaget och sen la jag mina täckbyxor över henne fryslorten. Hon är urfälld och fryser ännu fortare än vanligt.


Men sen kom belöningen när vi väl kom fram till Vålåstugorna. En kväll som var helt vindstilla och klarblå himmel...Sista dagen började med snödrev och hård motvind, brrr, men de sista milen tillbaka gick efter några km mkt nerför och föret var bra förutom snödrivorna då...så nerfärden gick i bra tempo!
Sammantaget var det riktigt häftigt och vi kommer säkert göra om det, lite förbättringar i utrustningen får det bli då.


Nu kör vi igång vallningssäsongen med vältränade hundar!!

1 comment:

Kung Knut said...

Haha Huskysarna såg tröttare ut, dina hundar är mer vältränade ;)