Monday, September 10, 2012

Long time no see...

Inte ofta jag hinner vara här på datorn nu för tiden.
Vi har varit i Skåne i helgen i alla fall. Tack Åsa och Bosse! Alltid lika mysigt och ledigt hos er.
Här är morgonstund i Andrarum. Älskar det där ljuset!

Vi tog en dag med turistande, finns mkt att se och göra även utanför fårhagarna.
Uffe känns liite kinkig tror jag...
Det här är inte hans hatobjekt men finns i den "uställningen". Jag tycker det blev fint med vallhundar i...


Sen var det Ik 2 tävlingar som skulle vara en ordinär Ik2 bana. :-)
Jag klagar INTE för det var bra på alla sätt. Fina pälstackor med drag och egna åsikter och ett stoort böljande fält. MEN det var INTE en ordinär nybörjartävling för lill-Mira
Här begrundar hon banan...


Lovis har jag själv styrt bort. är djupt ner i en svacka just nu. Så helgens räddning var Mira. Dag 1 skickade jag höger fullt medveten om att det var mkt längre än hon någonsin hämtat och med fåren ur sikte flera hundra meter. Hon gick in för tidigt , efter ett par hundra meter förstås MEN jag fick henne att stanna och till slut vända om och hämta fåren. (look back har vi inte tränat än) sen bröt jag själv efter en vid sväng runt stolpen när fåren ställde upp sig i draget, Duktig Mira!
Dag 2 efter att åter igen visslat fel och sabbat Lovis runda bestämde jag mig för att i alla fall prova ett hämt med Mira åt vänster för att utnyttja tillfället. Hon snöade in på fåren som gått av och jag fick kämpa för att få henne åt rätt håll . Tror att hon var medveten om att det fanns får därute och det var såå skönt när hon vände och slog ut. :-)
Hämtet ställde till problem båda dagarna då både hund och får försvann i en sänka strax innan hämtgrinden,man såg oftast fåröron till hö eller vä om grinden och det blev panikstyrning.
Dag 1 fick Lovis beröm av Roger som ställde ut för att hon var den enda hunden som tog tag i djuren och drev dom rakt mot grinden genom den buskiga och uppväxta sänkan. ( hade inte varit så långt ut och kollat....)
Så när Mira och fåren försvann håller jag bara tyst och hoppas att hon är lik sin mor och håller djuren på linjen. Tjohoo! Fåröronen dyker upp mitt i grindhålet och hon är helt i hand och öppen i huvudet så jag kör på.
Första benet passar hon draget i ganska högt tempo.spikrakt, jag tänker åhh hon är 1.5 år....
Krossen blir svår men även där gör hon flera superfina saker. Svårt med innerflankerna MEN vi får upp dom på linjen. Och hon tar flera stående stopp där långt borta. Missar krossgrinden grovt. MEN singlar och får dom motspänstiga fåren genom tratten . WOW!
Vi har gått en hel Ik2 bana! (Singling har vi inte hunnit träna...)
Fortsättning följer....
Träffade Joyce också. söt!2 comments:

eva said...

Kul med Mira! Ska vi ses och träna på att styra kanske? Inte mycket tid att vinka på förstås...
Samåka SCupen?

Vallhundarna said...

Jepp, vi kan väl höras i morgon. Som iofs är ganska full men ons el torsd fixar vi ngt bra! :-)